Krossade potatis i ugn

Krossad potatis

Ett supergott recept att göra med färsk- eller Amadine potatis. Använd någon av våra tips på topping innan de åker in i ugnen.
5 från 1 röst
Skriv ut Pin Rösta
Portioner: 4 port

Ingredienser

  • 900 gr amadine potatis eller färsk potatis

Topping med örtsmör

  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk panko eller vanligt ströbröd

Vitlök och timjan

  • 3 msk olivolja
  • 4 klyftor vitlök
  • kvist timjan

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°C.
  • Koka potatisen 15 minuter i saltat vatten.
    SÄTT PÅ TIMERN
  • Lägg den kokta potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till med en stekspade så att de blir platta och går sönder lätt.
  • Pensla potatisen med någon av valfri topping från ovan.
  • Baka potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter.
    SÄTT PÅ TIMERN

Tips och trix

Passar utmärkt till grillat och stekt kött, grillad kyckling!
 

 
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!