Om det är något som jag verkligen kan bli sugen på så är det paj. Jag fullkomligt älskar paj.  Ni vet det den där känslan när man känner det perfekta förhållandet mellan en härlig skorpa och frukt.  

Och sen får man ju absolut inte glömma att servera med en skopa vaniljglass eller vaniljsås. Det blir lätt att man tar två gånger när pajen står på bordet.

Detta blåbärspaj med havregryn receptet  är SÅ otroligt enkelt att göra och jag lovar dig du kommer att älska det. Testa med hallon, jordgubb eller något annat favoritbär. Alltid lika gott och enkelt!

Svenska bär

Blåbärspaj med havregryn

Blåbärspaj med havregryn

0 från 0 röster
Skriv ut Pin Rösta

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 0.5 Färska eller frysta blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk socker

Gör så här

  • Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker.
  • Smält smör och blanda samman med de torra ingredienserna.
  • Platta ut i en pajform (ca 24 cm)
  • Blanda blåbären med potatismjöl och socker och häll sedan ner det i pajskalet.
  • Grädda längst ner i ugnen på 175° i ca 30 min
    SÄTT PÅ TIMER

Tips och trix

Byt ut eller blanda med ditt favoritbär.
 

 
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!